Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Friday, 27 March 2015

5 sebab utama saya pilih soya ESP

Ramai yang takut nak ambil ESP (Soy Protein Isolate Powder) sebab dengar soya jer terus fikir bukan-bukan.Terlebih baca keburukan soya. Kesian soya..hihi

Ini lah soya ESP pilihan saya. bancuh dengan plain water ja. Lagi suci mulus tulus
Sebelum kita nilai sesuatu apa kata kita ambil tahu dulu.Tak kenal maka tak cinta.

5 SEBAB kenapa saya dan anda semua kena pilih soya ESP:

1.ESP menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap dan menghasilkan isoflavone (..bukan senang weh nak ekstrak isoflavone dari kacang soya..)
2.ESP hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses

3.ESP dibasuh dengan air ("..Dr. Shaklee knew that By using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.Dr. Shaklee knew the difference.")
4.ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya (kandungan asid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zink semasa pencernaan dalam usus. Haa sia2 ja telan macam2 zat.. Nasib ESP I ada kalsium..hihi)
5.Dah 54 tahun ESP mengungguli pasaran makanan tambahan. Mana lagi nak cari soya terbaik macam ni


Masih ragu2? Taknak soya ESP juga?
Okay takpa, Pilihlah mana2 soya yang anda nak tapi pastikan memenuhi 7 kriteria berikut:



Minggu ni saya ralit baca kisah cerita cinta kawan2 shaklee saya kat secret group facebook Jutawan. Teruja tengok kesan yang best2. Orang pompuan ni memang takleh lari topik-topik kesan cantik2 ni. Patutlah stok ESP asyik sold out jer . Korang dah baca belum? Isy menyesal nanti tak baca. Kena konsisten makan ESP mulai hari ini. Boleh gebu menjelang raya lagi 4 bulan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 0182768083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================


Pengedar / Agen Sah Shaklee Anda dan COD di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...