Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Wednesday, 7 January 2015

Sumber Klorofil Yang Terdapat di Alfalfa Complex

Assalamualaikum.

Sumber klorofil yang terdapat di Alfalfa Complex
Klorofil berperanan melakukan fotosintesis (menyerap dan menggunakan tenaga sinar matahari untuk mensintesis oksigen dan karbohidrat daripada karbon dioksida dan air) pada tumbuh-tumbuhan. Ia bukan sahaja penting bagi tumbuh-tumbuhan tetapi juga bagi manusia kerana sebahagian besar keperluan gizi berasal daripada tumbuh-tumbuhan.

Klorofil dapat digunakandalam mengubati penyakit kanser, jantung, AIDS, asma, diabetes, pneumonia (radang paru-paru), kemurungan bahkan kusta. Juga untuk penyakit radang sepertiartriti, jerawat, radang tenggorok, radang pankreas, radang gusi dan isitasi usus.

Kelebihan klorofil boleh didapati daripada penggunaan sayuran terutama yang berwarna kehijauan seperti brokoli, jus daripada wheat grass, barli, alfalfa, spirula dan pelbagai jenis yang lain.


Zaman moden ni, kita semua lebih suka ambil sesuatu gizi daripada bahan yang mudah untuk diambil. Contohnya alfalfa telah dijadikan dalam bentuk tablet menjadi Alfalfa complex oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.

Menariknya, Dr Shaklee mengambil masa 2 tahun untuk menunggu medicago sativa (tumbuhan alfalfa gred paling tinggi) untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah dan menyerap pelbagai nutrisi barulah diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex ini.

Prosesnya juga mengambil masa yang lama untuk dijadikan Alfalfa Complex demi untuk mengekalkan nutrisi yang terdapat pada daun alfalfa ini. Ye hanya daunnya sahaja yang diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex.

Anda mampu dapatkan daun alfalfa untuk berikan gizi terbaik untuk badan anda? Fuh saya tak mampu kerana diketahui alfalfa ini sangat mahal harganya dan hanya dihidangkan di restoran berprestij tinggi sahaja. Kat warong-warong pun takde jual. Hihi.

Saya memilih tablet alfalfa complex sahaja. Mudah dan cepat. Malah nutrisinya juga terjamin kekal di dalam tablet ini. Jom sertai saya dapatkan alfalfa complex ini pada harga PROMOSI dan MURAH  bulan ini berbanding bulan-bulan yang lain.

Yang pastinya Sudah berkahwin atau tidak, sudah punya anak atau belum, semua wanita boleh, semua lelaki boleh, malah digalakkan utk mengambil Alfalfa.

==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 0182768083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================

Pengedar / agen Sah SHAKLEE di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...