Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Sunday, 31 August 2014

SET PSORIASIS SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN. PSORIASIS 10 Tahun!

kenali sakit Psoriasis dan set psoriasis shaklee

Assalammualaikum...syukur alhamdulillah kerana atas izinya saya masih dpt berada disini 
Dan berkongsi sedikit pengisian tentang set seterusnya....ramai yg xtau APA itu Psoriasis...
Dan maybe segelintir tau tpi xtau mcm mn nak mengubati sakit ni...dh bermcm² perubatan 
dicuba baik secara kg tau secara berjumpa pakar..kt sini erine nak ceritakan tentang 
set psoriasis shaklee Dan kebaikkan dan peranan yg terdpt set ni....
sebelum tu mari kita Baca sedikit ilmu tentang sakit ni...

SET PSORIASIS 
vit c + ostematrix + omegaguard + vivix (add on)
setelah 10 tahun menderita psoriasis....alhamdulillah dlm 2 bulan ni lah hasilnya...
syukur alhamdulillah...let's da products speak for him self...

Kenali apa itu psoriasis
Seseorang yang mempunyai penyakit psoriasis biasanya akan mengalami keadaan 
di mana terdapat di bahagian-bahagian tertentu pada kulit mereka yang bertompok-tompok 
dan bersisik. Ia biasanya terdapat pada siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian bawah 
belakang badan. Walau bagaimanapun, ianya boleh timbul di mana-mana permukaan kulit 
termasuk di bahagian sulit. Psoriasis juga boleh melibatkan kuku yang menjadi rapuh dan 
kekuningan dan ada juga yang mengalami masalah sendi-sendi (arthiritis). Psoriasis sering
disalah anggap sebagai penyakit kulit yang berjangkit seperti kurap tetapi ia sebenarnya 
tidak berjangkit. Anda tidak akan menghidap penyakit ini walaupun bersentuhan dengan 
pesakit psoriasis. Walau bagaimanapun, ramai beranggapan begitu oleh kerana keadaan 
fizikalnya yang mencacatkan rupa bentuk kulit seseorang pesakit itu :



peranan VITA-C
Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh 
manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan 
kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai
pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan 
luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

peranan OSTEMATRIX
Kalsium juga bertindak sebagai alarm kepada system imun. Kedatangan virus dan kuman
akan dimusnahkan oleh system imun kita. Namun, sebelum tentera pertahanan badan kita 
dapat bertindak, ion kalsiumlah yang akan membawa arahan supaya sel-sel imun bertindak 
memerangi virus dan kuman tersebut. Kekurangan kalsium menyebabkan system pertahanan badan kita tidak berfungsi sepenuhnya. Gejala yang biasa didapati ialah keradangan kulit seperti 
ekzema, kudis, jerawat, dan sebagainya lagi.

peranan OMEGAGURAD
Omega guard ..antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana 
badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk 
proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, 
utk kawal berat, utk kulit yg cantik.Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 
7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. 
Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. 
Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplement
Satu sajian Omega guard Shaklee membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu 
ie EPA dan DHA.  kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi 
berbanding jenama lain

peranan VIVIX
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang 
menghidapi diabetes, arthritis, gout, penyakit kulit dan macam-macam lagi. Mengandungi 
resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan 
berlaku dengan pantas. ini adalah testimoni...dengan cara pengambilan yg konsisten dan 
berkat kesabaran yg diamalkan pesakit ni.... alhamdulillah dalam masa 2 bulan perubahan 
yg ketara dpt dilihat dlm pic ni.... Percaya atau tidak terpulang pada anda tuk menilaikanya...


Bagaimana dengan supplemen-supplemen ini?

Ada yang ingin dicuba?
Kita hanya berusaha, selebihnya Allah lah yang menentukan segalaNya..



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau 
mencegah sebarang jenis penyakit.

==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap : 0182768083
FB Page : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================



Pengedar / agen Sah SHAKLEE di Plaza Damansara (Weekdays), 
Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), 
Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...