Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Wednesday, 14 May 2014

RESIPI DAN CARA BANCUH ESP SHAKLEE

Variasi resipi cara bancuh ESP

Memandangkan ESP ni  one of our best seller, maka dibawah ni disenaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh yg anda boleh cuba. Paling-paling saya suka dan tiap-tiap pagi saya bancuh ESP + MILO + AIR KOSONG + SUSU HL.. memang mavelous. Saya ni memang jatuh cinta gile dengan ESP ni. Mula-mula dulu memang agak liat nak beli. ye la kan.. harga dia pun boleh tahan RM150 kan.. Tapi sapa jadi ahli memang berbaloi-baloi tau..( pm saya nk tahu cara jadi ahli ). Tapi bila di bandingkan harga dan khasiat ESP ni.. memang awak2 semua tak menyesal tau beli.. ok panjang pulak citer ye.. 

ESP + MILO + AIR KOSONG + SUSU HL

Ini senarai Resepi bancuh ESP.

  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1

  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
  17. ESP + meal shakes + MILO
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!

* Boleh tambah Resepi ikut pengalaman anda yer!

Dan ini pula RESIPI SMOOTHIES
Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

NOTES:

  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)



DISCLAIMER )

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Hubungi : Liana/alin
SMS/Call/Whatsap : 0182768083
FB Page : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
Email : nlianahalil@gmail.com


Pengedar / agen Sah SHAKLEE di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras 
(Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...