Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Tuesday, 20 May 2014

Makan vitamin B badan jadi gemuk? Tapi saya nak kurus....


complex gemukkan badan?

Ramai yang beranggapan bila ambil Vitamin B sahaja berat badan akan terus naik bagai dipam-pam katanye dan kalau nak gemuk ambik lah vitamin B. Tanggapan ini buat mereka yang nak menurunkan berat badan akan terus takut ingin mengambil vitamin B. Walhal Vitamin B memang sangat perlu untuk badan kita.

Salah pendapat tu... yang sebenarnya salah satu FUNGSI B-Complex ialah MENUKAR MAKANAN KEPADA TENAGA. Tahukah anda selepas kita mengambil makanan selalunya kita akan merasa mengantuk disebabkan metabolisma sedang bertungkus lumus menjadikan makanan kepada tenaga, pada waktu ini B-Complex sedaya upaya menukar makanan kepada tenaga dengan segera.

Jadi kenapa ramai yang menganggap B-COMPLEX menggemukkan???

Ini kerana B-Complex dimakan sewaktu perut kosong! Jadi tiada apa yang nak ditukar kepada tenaga menyebabkan zat-zat lain turut diambil… sebab tu kita akan berasa lapar dimana badan kita memberi signal bahawa B Complex memerlukan makanan untuk diproses menjadi tenaga. Dan bila lapr kita akan makan-makan dan makan…. Hehehehe….

Oleh itu B Complex sepatutnya dimakan selepas waktu makan atau sebelum makan B-complex perlulah mengisi perut terlebih dahulu.
Tapi bagi mereka yang ingin menaikan berat badan bolehlah teruskan pengambilan vitamin B sebelum makan.

Jadi, siapa kata B-Complex menggemukkan...malah ia menguruskan kita sekiranya kita makan dengan cara yang betul... the same consep untuk Omega Guard dan ESP yer… Pasal ramai mengadu bila ambik ESP berat badan naik atau selera makan bertambah. Ambil vitamin atau minum ESP selepas makan jika ingin turunkan berat badan. Omega Guard akan membakar dan mempercepatkan proses petukaran makanan kepada tenaga dan diserap kedalam badan dan membuatkan anda bertenaga dan lambat lapar jika diambil bersama lecithin amat baik kerana ia akan membakar lemak yang telah di cair/ diuraikan oleh lecithin…. Wah… best kan bila dengar! Namun beringat… walaupun anda mengabil segala vitamin untuk menguruskan badan namun diingatkan makan adalah sangat penting! Makan 6 kali sehari dan jangan biarkan anda berasa sangat lapar baru makan. Sangat tidak bagus!!! Makan dengan kuantiti yang sikit namun kerap. Juga amat penting apa yang kita makan! Make sure menu yang sihat dan mengenyangkan (complex) seperti makanan protein dan juga kekacang. Nanti saya share menu pemakanan yang boleh kita sama2 cuba untuk turunkan berat badan in other entry. Secara kesimpulannya, amalkanlah cara pemakanan  vitamin dengan berilmu =)

Untuk dapatkan set kurus ( Klik Sini ) Terdapat 21 set kurus. Jom pilih mana yang mana yang berkenan dan mengikut budget anda.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Jadual khas dan konsultansi untuk setiap set akan diberikan.==============================


Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )


SMS/Call/Whatsap/Telegram : 0182768083


FB Page >>LIKE : JomVitalin

IG : @lianahalil (shaklee.by.lianahalil)


==============================


Pengedar / Agen Sah Shaklee Anda dan COD di Damansara (Weekdays), Batu 9, Bandar Mahkota Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan Via pos laju ke seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...