Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

Saturday, 12 April 2014

Set Menyusu Shaklee Set 3M (Vitalea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, ESP)


Set 3M (Making more milk) merupakan set lengkap yang kami tawarkan untuk ibu yang ingin cergas, cantik, dan bertenaga dalam menjayakan penyusuan eksklusif selama 2 tahun. Set 3M juga amat digalakkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan atau ibu yang ingin meningkatkan stok EBM sebelum masuk bekerja semula. Set 3M ialah untuk ibu yang mementingkan kualiti dan hanya ingin memberi yang terbaik buat diri sendiri dan anak tersayang. Set 3M juga berperanan untuk memperkayakan susu ibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Set 3M mengandungi ESP, Vitalea, B-Complex, SR Vita-C,  Ostematrix dan Alfalfa.
Fungsi Setiap vitamin dalam membantu ibu menyusu:

Vitalea (Multivitamin lebih baik dari Obimin):
♦ Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai  Sistem Penyerapan Bioaktif yang dipatenkan untuk memastikan peningkatan penyerapan asid folid yang sangat diperlukan.
♦ Membantu meningkatkan hemoglobin (Hb) ke paras normal (>11) semasa hamil bagi ibu yang mempunyai masalah darah rendah.
♦Perbandingan Vitalea dengan Obimin


Sustained Released Vita C 500mg:
♦ Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Pengambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
♦ Vitamin C diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu di semua bahagian badan anda. Ia digunakan untuk:

  1. Membentuk protin penting yang digunakan untuk membuat kulit, tendon, ligamen, dan saluran darah.
  2. Menyembuhkan luka dan parut mengandung.
  3. Membaiki dan mengekalkan ketahanan rawan, tulang, dan gigi.
♦ Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan  bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Sebiji SR Vita-C dengan rasa oren dapat menyediakan vitamin C setara 7 buah oren.  Ia idealbagi ibu yang ingin kelihatan cantik kulitnya selepas bersalin.

Vitamin B complex: 
♦ Membantu mengekalkan sistem saraf yang baik kepada bayi
♦ Penting dalam penghasilan hormon, sel darah merah dan penghasilan tenaga oleh sel badan.
♦ Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
♦ Meningkatkan fungsi otak dan mampu membantu mengurangkan tekanan.
Kalsium:
♦ Kandungan susu ibu sendiri dihasilkan oleh sekurang- kurangnya 40% kalsium ibu.
♦ Kalsium amat diperlukan bagi pembesaran dan pertumbuhan tulang serta gigi bayi yang sihat.
♦  Ibu perlu 1000mg hingga 1300mg Kalsium sehari bersamaan 5 gelas susu. 4biji Ostematrix baru RM2.00. 5 gelas susu? Sebiji Ostematrix 5x kali lebih baik dari segelas susu.


Alfalfa: 
♦ Alfalfa mengandungi bayak nutrien dan vitamin penting seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, calcium, zink dan besi: penting bagi pertumbuhan dan pembesaran yang sihat.
♦ Secara tradisionalnya, juga telah lama digunakan sebagai makanan penggalak (milk booster) bagi ibu menyusu.
Jika anda berminat mengetahui kesan pengambilan vitamin ini terhadap penyusuan boleh rujuk label testimoni pada menu di atas. Kami menawarkan harga menarik buat setiap pelanggan kami. Saya juga salah seorang pengguna set penyusuan ni kalau nak tahu. Saya boleh katakan ianya sangat berbaloi. Tak rugi mencuba. Sihat dapat, cantik dapat, bantu penyusuan pun dapat.

ESP @Energising Soy Protein:
♦ 3 nutrien utama yang tubuh perlukan untuk menghasilkan susu adalah protein, glukosa, dan lemak. Maka ESP yang lengkap dengan kesemua asid amino untuk mensistesis protein supaya terus dapat digunakan tubuh untuk ditukar menjadi susu ibu.
♦ Setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan 14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat. Jadi ia sememangnya mampu membekalkan tenaga kepada ibu menyusu dan dalam masa yang sama membakar kalori sehingga 35%.
♦ Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri. Maka pengambilan ESP adalah short cut untuk mendapatkan sumber protein lengkap dan berkualiti. Hubungi : Liana/alin
SMS/Call/Whatsap : 0182768083
FB Page : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
Email : nlianahalil@gmail.com


Pengedar / agen SHA SHAKLEE di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras 
(Everyday), Melawati (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...