Don't Forget To Join US Our Community
×
blogger tipsblogger templatesWidget

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, 6 December 2016

Promosi Shaklee Collagen Powder Disember 2016

Salam, macam biasa la kan setiap bualan shaklee ada buat promosi. bulan december ni shaklee buat promosi Collagen powder, Vitalea Kanak-kanak. jika korang pengguna tegar collagen ni, bulan ni la masa nya korang kena rembat. Jom baca serba sikit tentang collagen dan apa yang akan korang dapat jika korang rebut peluang dan penJIMATAN yang berGANDA-GANDA ni. 

Benarkah Pengambilan Kolagen Tambahan Boleh Membantu?

Banyak kolagen di pasaran kan? Samada yang diminum/makan, atau kolagen yang disapu pada kulit. Soalnya benarkah ini berkesan? Kolagen adalah sejenis protein yang apabila dimakan, dipecahkan oleh sistem penghadaman menjadi asid amino yang akan digunakan semula oleh sel-sel mengikut keperluan mereka.

Kebaikan dan Manfaat Shaklee Collagen Powder

Berbanding kolagen lain di pasaran, kenapa Shaklee Collagen Powder sangat baik dan istimewa?
  • Merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen. Ia merupakan kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Shaklee RSS (red snapper scale atau sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Dalam satu kajian klinikal, selepas penggunaan selama 8 minggu, hasil menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara keseluruhan.
  • Kolagen bermolekul sangat ringan iaitu kira-kira 1,000 dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Mudah larut dalam minuman dan makanan kegemaran anda. Satu sachet untuk satu hidangan bagi memudahkan anda menyediakannya pada bila-bila dan dimana-mana jua.


Ramuan Hebat Shaklee Collagen Powder

Gabungan 7 bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dalaman dan luaran iaitu:

1. Ekstrak biji benih Camelia Japonika

  • Mengandungi asid oleik yang sangat membantu sebagai emolien dan pelembap kulit
  • Mengandungi isoflavon sebagai bahan antioksidan semulajadi yang melindungi kulit dari radikal bebas.

2. Ekstrak Pfaffia

  • Menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik yang berkemampuan tinggi dalam mengikat jumlah air yang besar
  • Berperanan dalam menghidratkan tisu
  • Membuatkan kulit lembut, lembap dan licin.

3. Kolagen Ikan

  • Sumber premium kolagen
  • Kadar penyerapan lebih tinggi
  • Sumber kurang terdedah kepada pencemaran berbanding kolagen dari haiwan dan daratan

4. Ekstrak kerang-kerangan

  • Penting dalam sintesis bendalir sinovio bagi melicinkan pergerakan sendi
  • Melembapkan mata
  • Melegakan ketidakselesaan mata

5. Lactobacillus Acidophilus

  • Membantu mengimbangi mikroflora usus
  • Memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen

6. Vitamin C

  • Menggalakkan pengeluaran kolagen
  • Bahan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit

7. Vitamin B

  • Membantu proses metabolisme lemak, protein dan karbohidrat untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan dalam pembentukan kolagen.



Ada 2 promosi seperti biasa:

1. Beli 6 Percuma 1

Dengan setiap pembelian 6 kotak Collagen Powder, anda bakal menikmati:
  • PERCUMA 1 kotak Collagen Powder bernilai RM316
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai rm80
  • PERCUMA kos penghantaran dengan pos bernilai rm10.60 (semenanjung)
  • CASH BONUS lebih daripada rm100
Tengok tu, jimat sehingga lebih RM800. Siapa ambil ni memang bertuah woi.
Alamak banyak sangat modal diperlukan, jangan risau ada pilihan lain. Yahoo!!

2. Beli 2 Dapat Diskaun 5%

Jadi jangan risau, jika belum mampu dengan pilihan pakej #1, boleh rebut pakej kedua ni dan nikmati penjimatan sehingga 5%.

3. Beli 3 Kotak

Kalau nak lagi jimat, saya cadangkan beli 3 kotak Collagen Shaklee. Apa yang anda akan dapat?
  • PERCUMA keahlian Shaklee bernilai rm80
  • PERCUMA kos penghantaran dengan pos bernilai rm10.60 (semenanjung)
  • CASH BONUS lebih daripada rm30
  • Diskaun 5% bagi 2 kotak Collagen Powder
Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi Liana dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.


==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 0182768083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
IG : @lianahalil ( Shaklee.by.LianaHalil )
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================

Pengedar / agen Sah SHAKLEE di Damansara Perdana (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.





Wednesday, 16 November 2016

BAGAIMANA ALFALFA MERAWAT ALERGI

 Salam sejahtera semua.

Tahukah korang bahawa akar pokok Alfalfa boleh menjulur sehingga 20 kaki (6 meter) jauh ke dalam tanah ? Kelebihan ini menyebabkan ia dapat menyerap pelbagai vitamin dan mineral yang memang sedia ada di dalam tanah.
13 Vitamin dan Mineral Yang Terkandung Dalam Alfalfa



Gambarajah di bawah ialah perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa.

Perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa
Selain daripada 13 vitamin dan mineral yang terkandung dalam Alfalfa, Alfalfa juga kaya dengan KLOROFIL yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.


2 [DUA] CIRI ALFALFA YANG MERAWAT ALERGI/ ALAHAN

Ciri 1
Alfalfa adalah *ANTIHISTAMIN SEMULAJADI yang melegakan simptom alergi seperti hidung berair (runny nose), bersin yang berterusan dan gatal-gatal.

*ANTIHISTAMIN adalah sejenis ubat yang digunakan untuk merawat alahan/alergi.

Ciri 2

Alfalfa menguatkan sistem imun tubuh, meningkatkan rintangan tubuh terhadap alergen dan kesan sampingan akibat pendedahan kepada **alergen.

**Alergen ialah punca alahan. Contoh : Alahan gatal-gatal terhadap makanan laut. Makanan laut ialah alergen.

ALFALFA DALAM SET RESDUNG SHAKLEE

Disebabkan oleh 2 ciri Alfalfa di atas, maka Alfalfa Complex telah dipilih sebagai salah satu produk wajib dalam Set Resdung. Ini kerana punca resdung ialah alergi atau alahan.



Untuk Set Resdung Shaklee, Alfalfa Complex digabungkan dengan B Complex dan Vita C Plus.
Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung
Vitamin C Tingkatkan Imun Pengidap Resdung

Saya cadangkan anda membaca kesemua link yang saya sediakan di dalam entri di atas bagi meningkatkan kefahaman bagaimana Set Resdung Shaklee merawat Resdung (Sinus). Nanti dah baca, dah faham baru senang nak buat keputusan sama ada nak beli atau tidak kan.

 TESTIMONI MAKAN ALFALFA RUNNING NOSE MAKIN BERKURANG



Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >>

atau

2) Anda sebaiknya menghubungi liana untuk pembelian untuk Harga Promosi November 16,


==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 0182768083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
IG : @lianahalil ( Shaklee.by.LianaHalil )
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================

Pengedar / agen Sah SHAKLEE di Damansara Perdana (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.
 

Tuesday, 15 November 2016

Cinch Energy Tea Mix Shaklee ~ GREEN TEA

Salam sejahtera 💖 dan Hai 🙋 Korang!! Korang yang Nak kekalkan tenaga berpanjangan. Jom kita pekena cinch energy tea mix ni dulu. Minuman kegemaran liana ni, Ha yang paling best kan. Ia mampu membakar lemak sewaktu korang tengah tidur tau. 

Cinch Energy Tea bukan sekadar air teh yang sedap tetapi adalah produk yang terbaik untuk menaikkan metabolisme badan Korang, ia bukan sahaja untuk meningkatkan metabolisme malah untuk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster).





Cinch Energy Tea Mix Shaklee merupakan teh eksklusif dengan Teh Hijau, Teh Putih dan Teh Merah. Ditambah dengan taurina – meningkatkan tenaga dan ketahanan badan Pilihan alternative terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis Perangsang tenaga yang semulajadi dan selamat Meningkatkan metabolism

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Cinch Energy Tea Mix Shaklee merupakan teh eksklusif dengan Teh Hijau, Teh Putih dan Teh Merah. Ditambah dengan taurina – meningkatkan tenaga dan ketahanan badan Pilihan alternative terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis Perangsang tenaga yang semulajadi dan selamat Meningkatkan metabolism

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Lagi Kebaikan Cinch Energy Tea Mix :


 * Penggalak TENAGA semulajadi.
* Ditambah dengan TAURINA - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
* Pilihan ALTERNATIF terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* Tanpa Gluten, Tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis TIRUAN.

Bagi liana, Cinch Energy Tea Mix ni sebenarnya sesuai untuk semua golongan. Bukan hanya KHAS untuk DIET program sahaja. Kenapa liana cakap mcm tu??

Sebab: Cinch Energy Tea Mix ni sebenarnya PEMBEKAL TENAGA SEMULAJADI. Ia memang sesuai untuk individu yang aktif berkerja dan yang selalu OT macam liana ni kan. Cinch Energy Tea Mix ni sangat-sangat membantu. ^_^



APA ITU Cinch Energy Tea Mix?


 * Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
* Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.




Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea

1) Matcha Green Tea
🍃antioksida yang sangat tinggi
🍃energy booster
🍃metabolisme booster
🍃bakar kalori up to 4x

2) Taurina
🍃menggalakkan metabolisme
🍃lebih bertenaga
🍃larutkan lemak
🍃membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) White Tea
🍃membakar lemak-lemak berlebihan
🍃menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
🍃meningkatkan metabolisme
🍃juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) Rooibos Red Tea
🍃tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
🍃melarutkan lemak
🍃meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
🍃agen detox yang kuat

5) Red Tea
🍃Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat
🍃Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas.
🍃merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak ..


KENAPA Cinch Energy Tea Mix?
 
1. Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
2. Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
3. Peningkatan tenaga segera.
4. Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan
5. Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

Cara Mudah menyediakan Cinch Tea
>>Memang mudah nak sediakan Cinch Tea ni. Boleh bancuh dengan air panas atau air sejuk. Dua-dua memang menyegarkan.

>>Boleh ambik sekali harung minum atau buat 1 tumbler besar minum berulang-ulang. 


Jom kita tengok pula testimoni Cinch Tea ni. Memang semua berpuas hati dan asyik nak minum lagi !!











Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Shaklee ini?. 

Semua golongan boleh, lelaki, perempuan, anak dara, mak dara, hehe dan Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Koarang yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini. ..

Korang ingin bertenaga sepanjang hari. Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal? Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.

Cinch Tea ni termasuk dalam set kurus shaklee jugak tau. nak baca lebih lanjut boleh KLIK SINI 



Jadi, memang banyak kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee ni kan? Apa tunggu lagi. Anda wajib dapatkan Cinch Energy Tea Shaklee sekarang! 

#cinchteamix  #jomvitalin  #pengedarshaklee #greentea 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.




==============================

Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )

SMS/Call/Whatsap/Telegram : 018-276-8083

FB Page >>LIKE : JomVitalin

Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/


==============================



Pengedar / Agen Sah Shaklee Anda dan COD di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.

Friday, 11 November 2016

Promosi Shaklee November 2016 - Nutriferon, Lecithin, Alfalfa Complex dan Vitalea For Children

Salam buat semua pembaca, 

Nak tahu promosi Shaklee November 2016. 
 Liana senaraikan di bawah yer.

http://jomvitalin.blogspot.my/2015/01/vitalea-for-children-multivitamin.html

http://jomvitalin.blogspot.my/2014/04/penawar-masalah-kesihatan-anda.html

http://jomvitalin.blogspot.my/2016/11/alfalfa-dan-masalah-keputihan-dan.html


Jika anda pengguna tegar kesemua produk ini, anda wajib dapatkan kesemuanya bulan ini. Bukan dengan harga biasa tau tapi harga promosi :-)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 018-276-8083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================

Pengedar / Agen Sah Shaklee Anda dan COD di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.
 

Thursday, 10 November 2016

ALFALFA DAN MASALAH KEPUTIHAN DAN KEINTIMAN


Salam sejahtera semua kesayangan liana, hari ni liana nak share kebaikan alfalfa dan fungsi alfalfa terhadap masalah dalaman wanita. Malah kaum adam pun boleh makan alfalfa ni ye.

Alfalfa, Oh Alfalfa! kalau tak makan memang resah dibuatnya. kikiki Mana tak nya, dasyat sungguh penangan alfalfa keluaran shaklee ni, untuk merawat masalah keintiman pasangan suami isteri dan untuk merawat masalah keputihan dikalangan mak orang mahupun anak dara kan. kikiki Bunyinya macam sensored jek kan, tapi bawak-bawak la bertenang dulu ye, ALFALFA ni sangat la superb kalau la ada masalah keputihan dan masalah dalaman wanita sangat sesuai la korang cuba. 

Akan tetapi LELAKI pun boleh makan alfalfa ni. Liana ada beberapa kaum adam yang consum alfalfa ni, memang menjadi kata mereka, sakit pinggang dan ada juga yang nak buang toksit dalam badan tu. 

Untuk Liana pulak, Liana ambik untuk pelawas dan dalaman wanita la kan, almaklum la mama liana kan dah ada anak dua, kena la jaga dalaman ni kan. Liana ambik sekali dengan Lecithin, Omega Guard, Herblax, dan juga ESP. Memang gabungan yang sangat mantap untuk Slimmimg dan proses detoks. Bukan apa korang Liana ni memng masalah sembelit, kuat berpeluh, dia bahagian kaki dan tangan, dan ada mengelurkan bau sikit. Dulu memang masalah besar sangat dengan bau tu.. Sekarang Alhamddulillah dengan izinnya consum ALFALFA tu hilang dah masalah bau peluh lebih kurang org kata bau badan la kan.. hurmm sedeh.. 

"Bak kata Mak Liana, hai,.. muka cantik-cantik tapi peluh tu bukan main tengit lagi"
( rindunya celoteh emak!! tak dek orang nak tegur kita lagi macam mak tu.. )

EEEEeee... malunya la hai... Sekarang tak lagi. " Liana BEBAS BAU BADAN dan KEPUTIHAN" malah KEINTIMAN makin ada umpphhh.. (en.somi yg cakap) blushing... Macam Lecithin dan Omega Guard adalah untuk membakar lemak dalam badan kita then tugas Alfalfa lah untuk angkut dan bawak keluar segala lemak-lemak degil dalam badan ni.. Macam-macam faedah alfalfa ni,jom kita review lagi sekali kebaikan Alfalfa. 



http://jomvitalin.blogspot.my/2015/01/alfalfa-jamu-moden.html
 

Antara Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat athma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkatkan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan
  19. Milk booster

Berbalik kita masalah Keputihan? Malu kan? Malu itu yang tergambar dalam fikiran apabila tahap masalah keputihan yang teruk sehingga berbau busuk. Apatah lagi jika sudah bersuami, bagaimana nak sorok?

Masalah keputihan yang biasa mungkin masih boleh diterima tapi kalau sampai berbau busuk dan lebih teruk lagi menimbulkan kegatalan, ia adalah parah dan perlu dirawat segera.

Sebelum kita mengetahui khasiat alfalfa dalam merawat keputihan, mari baca dahulu sedikit info tentang keputihan.

Apakah Itu Keputihan?

>>Masalah keputihan wanita adalah merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan wanita adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid. >>Masalah keputihan wanita adalah pengeluaran cairan dari vagina. Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau. Yang hijau itu biasanya sudah mengalami jangkitan kuman.
>>Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar dari vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga antara mereka yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.
>>Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.
>>Pengeluaran cairan daripada vagina adalah merupakan normal pada usia yang tidak produktif, di mana cairan tersebut pada kebiasaannya dalam keadaan yang sedikit, jernih, tidak bau dan tidak gatal.
>>Kebiasaannya cairan yang keluar adalah dihasilkan oleh kelenjar pada mulut rahim, yang bercampur dengan sel-sel vagina secara bakteria. Kalau berasaskan fisiologi, pengeluaran cairan berlaku semasa evolusi, ketika bermula dan selepas haid, rangsangan seksual, serta dalam kehamilan.
>>Sifat serta banyaknya keputihan wanita boleh menunjukkan sebab mengapa ianya berlaku. Selain itu petunjuk lain juga penting iaitu tempoh ia berlaku, sama ada secara terus menerus atau hanya pada waktu tertentu sahaja, warna, bau disertai rasa gatal atau tidak.
>>Sesetengah kes keputihan yang kronik memaksa anda mengambil antibiotik dan jika ia berlaku semasa anda mengandung, ia akan mengundang masalah lain pula yang boleh memberi kesan kepada janin kerana adanya jangkitan bakteria yang mengundang bahaya.

Apakah Yang Menyebabkan Berlakunya Keputihan?

>> Jangkitan kulat, mengeluarkan keputihan wanita yang berwarna putih atau kekuningan, berlaku secara berterusan disertai rasa gatal, kebiasaannya disebabkan oleh kulat candida atau monillia
>> jangkitan kuman trichomonas, jenis ini biasanya ditunjukkan oleh keluarnya cairan berwarna kehijauan dan serta rasa gatal
>> Jangkita bakteria vaginosis, tandanya ialah keluarnya cairan yang berwarna kelabu dan berbau
>> Penyakit yang menular melalui perhubungan seks, yang biasanya ditunjukkan dengan keluarnya cairan yang bersifat ‘cheesy’, berbau dan bercampur darah
>> Kanser pangkal rahim iaitu apabila keluarnya cairan tetapi tidak gatal biasanya disertai bau busuk
Antara contoh penyebab keputihan wanita lain:
>> Vaginitis atropik yang timbul di waktu usia lanjut (menopause) yang pada kebiasaannya disertai rasa nyilu disebabkan kurangnya hormon estrogen
>> Ubat seperti : antibiotik, ubat yang mengandungi estrogen
>> Kehadiran benda asing seperti benang, kain atau benda lain yang secara sengaja / tidak sengaja ada di dalam vagina.
Bertindaklah dari sekarang bagi mengatasi masalah keputihan sebelum ianya menjadi masalah yang lebih teruk. Sebelum masalah lain berlaku, baik kita elak.

Bagaimana Nak Atasi Keputihan?

>> Macam Cita liana kat atas tadi liana sarankan ambik alfalfa. Alfalfa ini adalah sejenis herba dan ia dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa sangat diyakini oleh ramai mereka yang dah cuba seperti mereka di bawah.

>> Alfalfa boleh dimakan begitu sahaja dengan air masak ataupun boleh direndam dengan air panas dan jadikan sebagai minuman herba.

>> Alfalfa ni kaya dengan klorofil dan nutrien yang in shaa Allah korang boleh tengok sendiri hasilnya. Apa salah nya kalu korang  mencuba kan?

>> Semua golongan boleh mengambil alfalfa ini kecuali pesakit SLE ataupun LUPUS. Sakit SLE adalah apabila antibodi badan menyerang diri sendiri, jadi elakkan mengambil alfalfa. Juga banyak lagi pantang yang pesakit SLE tidak boleh ambil, yang tu kena rujuk doktor ye.
 
>>Liana suka nak cadangkan ALFALFA COMPLEX sebagai jalan keluar untuk masalah ini. Ini kerana alfalfa ini adalah sejenis herba dan sangat diakui dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman wanita. Alfalfa bertindak sebagai kacip fatimah buat isteri. Wow!

>>Bila bercakap tentang kacip fatimah, maka sudah tentu ramai sedia maklum. Kacip itu sendiri adalah definisi untuk ketatkan. Alah membeli menang memakai.

>>Manfaatnya sangat banyak untuk keintiman wanita terutama juga bagi masalah keputihan. Keputihan yang teruk boleh mengganggu hubungan intim juga tau.  Ianya lebih kepada cara untuk selesaikan masalah keputihan dan dalaman wanita.

>>Untuk kuatkan otot pelvik jangan dilupakan senaman kagel. Bagi yang belum tahu tentang senaman kagel boleh baca entry yang terdahulu iaitu mantapkan otot vagina anda.
Kita tengoklah apa kata mereka yang dah cuba:




Testimoni Pengguna Alfalfa,jom kita layankan..

Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2”


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!!

“Pn Yati ".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik... blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye”

“Pn Dilla "....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!”

Tidak sabar mahu mencuba sendiri? Boleh buat belian di sini secara online dengan menggunakan kad kredit atau debit anda sendiri.

Klik Untuk Order >>RM53.75 untuk 330 biji
Klik Untuk Order >>RM97.50 untuk 700 biji


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

==============================
Hubungi : Liana/alin ( SID 1107816 )
SMS/Call/Whatsap/Telegram : 018-276-8083
FB Page >>LIKE : JomVitalin
Blog : http://jomvitalin.blogspot.com/
==============================

Pengedar / Agen Sah Shaklee Anda dan COD di Plaza Damansara (Weekdays), Batu 9 Cheras (Everyday), Melawati/Zoo Negara (Weekend), Melaka dan pos laju ke seluruh Malaysia dan Sabah/Sarawak.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...